Tortas… ar tai prabanga?

Tortas… ar tai prabanga?
Paskelbimo data: 2015-09-21 Perskaitė 1931

Kai ką reikėtų žinoti, kad pasigamintume skanų tortą.

Taip mes jau įpratę įvairiausiomis progomis tortą matyti ant stalo. Išties sunku mums atsilaikyti nuo torto gabaliuko prie kavos ar arbatos puodelio. Nekalbėkime apie saldumynų žalą ar nežalą, užmerkime akis, stovėdamos prieš veidrodį, mielosios. Nuo pirmadienio imsimės dietos ir vėl viskas bus savo vietoje.

Pakalbėkime apie tai kas geriau - ar mums pačioms pasitaikius progai išsikepti tortuką, ar užsisakyti iš konditerijos cecho, o gal tiesiog nusipirkti iš prekybos centro?

Na taip, daug kas priklauso nuo mūsų laiko – mes kartais esame tokios įspraustos į tuos laiko rėmus. Kam dar leisti mums brangias minutes virtuvėje, kai pilnas internetas įvairiausių skonių ir išvaizdos tortų ir pyragų, kita vertus, užbėgus į prekybos centrą, rasime tikrai iš ko pasirinkinkti.

O visgi, aš už tai, kad tortuką pasigaminti namuose. Žinau, ką dedu, tą ir suvalgysiu. Kiaušiniai, tai nemilteliai, geresnės rūšies miltus įsibersiu, naminis sviestas, bet ne sviesto pavadinimas ar margarinas, naturali nuostabioji vanilė, bet ne sintetinis vanilinas, naturalus jogurtas kur kas geriau nei  miltelinis pakaitalas. Vienu žodžiu, sintetiniai mišiniai su beveik pilnu komplektu E raidikių, kurių galima rasti pirktiniuose tortuose. Mylėkime ir saugokime save.

Siūlau vieną iš gan paprastų tortų receptų. Tikrai šis tortas turėtų jums patikti.

Tortas “Victoria Sponge”

Torto sudėtis:

200g smulkaus cukraus

200g sviesto

4 kiaušiniai

Kelias valandas prieš pradedant gaminti tortą kiaušinius ir sviestą palikti kambario temperatūroje. Sviestas turi būti minkštas. Sviestą ištrinti su cukrumi iki purumo. Toliau mikseriu plakant po vieną dėti kiaušinius. Paskui sulėtinus greitį iš lėto berti persijotus miltus. Vėliau galima įpilti 2 – 3 sriubinius šaukštus pieno ir lėtai išmaišyti. Uždengti kepimo popieriumi ir supilti paruoštą masę į 26cm formą ir įdėti į įkaitintą orkaitę. Kepti 180 laipsnių pagal C apie 40 min. Ar biskvitas yra įškepęs tikrinti mediniu pagaliuku – įbedus ir ištraukus pagaliuką jis turėtų būti sausas.

Kremo sudėtis:

150g grietinėlės

Pusantro šaukšto cukraus

Lašelis vanilės ekstrakto

Braškių džemo

Prieš plakant grietinėlę, ji turi būti atšaldyta. Į grietinėlę įberti cukraus įlašinti vanilės ir plakti iki standumo. Išilgai perpjauti biskvitą, ant vienos jo pusės užtepti braškių džemą ir plaktą grietinėlę, o kitą biskvito dalį uždėti ant viršaus. Torto viršų galima apibarstyti cukraus pudra ir jei turite papuošti šviežiomis braškėmis.